Waarom zonnepanelen

Met zonnepanelen op jouw dak verminder je direct de CO2-uitstoot en draag je bij aan een beter milieu. Omdat de huur van de zonnepanelen lager is dan de gegarandeerde besparing hou je er netto een mooie besparing aan over. Je bent dus gegarandeerd voordeliger uit. Win-win dus!

URE panelen 350 Wp

URE panelen 350 Wp

Onze zonnepanelen

We plaatsen standaard 8 zonnepanelen van het merk URE met een maximaal vermogen van 350 Wp per paneel. Goed voor een minimale opwekking tussen de 2300 en 2500kWh per jaar en een besparing tot €300,- euro per jaar. Mocht dit niet passen dan plaatsen we 6 panelen als dit ook een gegarandeerde besparing oplevert. Deze panelen zijn zwart en zien er fraai uit op je dak.

Bekijk specificaties

Enphase IQ7+

Enphase IQ7+

Onze omvormers

Onder elk zonnepaneel plaatsen wij een Enphase micro-omvormer. Het voordeel van deze micro-omvormers is dat zij buiten de woning worden geplaatst, zodat je er binnen geen ruimte voor hoeft vrij te maken. De micro-omvormer zet de gelijkstroom van het paneel om in wisselstroom die in je woning te gebruiken is. Deze omvormers zorgen voor maximale opbrengst per zonnepaneel, omdat deze minder beënvloed worden door schaduw en vuil. Wanneer er op één paneel schaduw valt wekken de andere panelen nog steeds maximaal op.

Via de zonnepanelen-app heb je via de computer, smartphone of slimme meter in je meterkast direct inzicht in de opbrengst van je zonnepanelen.

Bekijk specificaties

Filmpje over zonnepanelen van Milieu Centraal

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen produceren stroom zodra er zonlicht op valt. Hoe meer licht er op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een zonnepaneel produceert ook energie als het bewolkt is. In dat geval gebruikt een zonnepaneel indirect licht. De zonnepanelen geven de stroom door aan de omvormer. Een omvormer is een apparaat dat de stroom geschikt maakt om in huis te gebruiken. Uitgebreide en onafhankelijke informatie vind je op de website van Milieu Centraal.